Ohjelma

sami /

Tervetuloa laikojen päänäyttelyyn Rovaniemelle!

Muistathan ottaa mukaan näyttelyyn koiran rekisteritodistuksen, rokotustodistukset ja näyttelynumeron. Numerolapun kiinnittämistä varten kannattaa varata klipsi, hakaneula tms. Muista koirallesi myös näyttelyremmi, vettä ja vesikuppi!

Sunnuntaina 3.3.2024 arvostelu kehissä alkaa klo 9.00. Rokotustodistusten tarkistus aloitetaan klo 9:00 pistokokein. Koirien tulee saapua näyttelypaikalle noin tuntia ennen arvioitua arvostelun alkamista, kuitenkin viimeistään klo 12:00. Huolehdi siitä, että olet koirasi kanssa ajoissa näyttelypaikalla. Ulkoiluta koirasi ennen näyttelyalueelle saapumista. Näyttely on drive-in, joten arvostelun jälkeen saavat poistua muut paitsi rotunsa parhaat (ROP), ROP-pennut, ROP-juniorit, ROP-veteraanit sekä rotunsa parhaisiin kasvattajaluokkiin ja jälkeläisluokkiin kuuluvat koirat.

Näyttelypaikka

Näyttelypaikkana toimii Lordin aukio Rovaniemen keskustassa, noin 400m päässä Scandiv Pohjanhovista.

Näyttelyn aikataulukirjeen löydät tästä

Rokotukset

Näyttelyssä noudatetaan Suomen Kennelliiton hallituksen hyväksymiä rokotusmääräyksiä. Mikäli koira hylätään puuttuvien rokotusten vuoksi, ilmoittautumismaksua ei suoriteta takaisin. Koiralla tulee olla rokotustodistus (rokotuskirja tai lemmikkieläinpassi), johon on merkitty rokotteen viimeinen voimassaolopäivä, koiran tunnistetiedot ja edelliset rokotukset. Jotta koira voi olla läsnä tapahtumassa, tulee koiralla olla voimassa seuraavat rokotukset:

Penikkatautirokotus: Penikkatautirokotus annetaan pennulle kaksi kertaa. Tehosterokotteesta tulee tapahtumahetkellä olla kulunut vähintään 21 vrk (3 viikon varoaika). Ensimmäinen tehosterokote on voimassa 1 vuoden. Vuoden iässä tai vanhempana annetut tehosteet ovat voimassa ko. rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisesti.

Raivotautirokotus (rabies): Koiran ensimmäisestä raivotautirokotuksesta tulee tapahtumahetkellä olla kulunut vähintään 21 vrk (kolmen viikon varoaika). Alle vuoden ikäiselle koiralle annettu rokotus on voimassa 1 vuoden. Vähintään vuoden ikäiselle koiralle annettu rokotus on voimassa ko. rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisesti.

Jos koiran rokotus on vanhentunut, tulee rokotus kaikissa tapauksissa uusia vähintään 21 vrk ennen tapahtumaa (kolmen viikon varoaika).

Tartuntatauteihin liittyviä määräyksiä

Jos koira sairastuu penikkatautiin, tarttuvaan maksatulehdukseen, kennelyskään tms. tarttuvaan hengitystieinfektioon, parvovirusripuliin tms. tarttuvaan mahasuolikanavan tulehdukseen, koira ei saa olla läsnä tapahtumassa ennen kuin se on ollut vähintään kaksi viikkoa oireeton. Sama rajoitus koskee myös saman talouden oireettomia koiria. Ulko- ja sisäloistartunnat on asianmukaisesti hoidettava ennen kuin koira voi olla läsnä tapahtumassa.

Antidopingvalvonta

Suomen Kennelliiton valtuuston hyväksymät antidopingsäännöt ja dopingvalvonta koskevat kaikkia Suomen Kennelliiton myöntämiä näyttelyitä, kilpailuja ja kokeita.

Tunnistusmerkintä

Tunnistusmerkintä on pakollinen Kennelliiton virallisissa näyttelyissä, kokeissa ja kilpailuissa. Tapahtuman järjestäjä tarkastaa tunnistusmerkinnän. Tunnistusmerkintä tarkastetaan ensisijaisesti koiran rekisteritodistuksesta ennen arvostelua/ suoritusta. Mikäli koiralla on siru, jota yleisimmät lukulaitteet eivät tunnista, on koiran omistajalla oltava mukanaan lukulaite, joka kyseisen sirun pystyy lukemaan. Jos tarkastuksessa löytyy koira, jota ei ole tunnistusmerkitty, tulee järjestäjän sulkea kyseinen koira pois tästä tapahtumasta. Epäselvä tatuointi tai toimimaton mikrosiru estää koiran osallistumisen tapahtumaan.

 

Print Friendly, PDF & Email

© Suomen Laikajärjestö ry 2024

;