Valintasääntö

sami /

Laikojen SM-hirvikokeen valintasääntö

 

Suomen Laikajärjestö r.y.:n valintasääntö Suomen Mestaruus -hirvenhaukkuotteluun. Kokeen voittaneelle koiralle myönnetään kyseessä olevan vuoden Mestarin titteli vuosiluvulla, M-XX.

Kokeen järjestäjä valitsee SLJ:n hallituksen vahvistaman valintaohjeen mukaisesti Laikojen SM-hirvenhaukkuotteluun enintään neljätoista (14) vähintään kaksi HIRV-1 tuloksen haukkunutta laikaa. Määrään sisältyvät edellisvuoden mestari sekä edellisvuoden laikojen narttumestaruushaukkujen* voittaja, jos ne ilmoittautuvat.

Lisäksi valitaan neljä (4) varakoiraa paremmuusjärjestyksessä.

Valintapisteet saadaan laskemalla yhteen kaksi (2) parasta palkintosijaan oikeuttavaa HIRV-tulosta (vähintään HIRV-3), joista toisen tulee olla kuluvalta kaudelta ja toinen voi olla edelliseltä kaudelta.

Toinen tuloksista tulee olla yhdenpäivän kokeesta.

Valintapisteisiin vaikuttavien tulosten painotusjärjestys on seuraava:

1. Kaksi (2) HIRV-1 tulosta

2. Jos kiintiö ei täyty, pisteiksi hyväksytään yksi (1) HIRV-1 + yksi (1) HIRV2 tai HIRV3

3. Jos kiintiö ei täyty , valitaan koirat vanhempien kuin kuluvan tai edellisen kauden tulosten perusteella.

Mikäli joku laikaroduista ei normaalin valintaohjeen mukaan pääsisi osallistumaan kisaan, valitaan yksi edustaja ko. rodusta mukaan ja valitulla koiralla tulee olla kaksi (2) HIRV-1 tulosta, joista toisen tulee olla kuluvalta kaudelta ja toinen voi olla edelliseltä kaudelta. Kilpailutoimikunta voi harkintansa mukaan esittää aikaisempien tulosten perusteella kaksi HIRV-1 tuloksen haukkunutta koiraa.

Kalinkahaukkujen voittajalla on oltava kaksi (2) HIRV-1 tulosta.

Valintaryhmästä riippumatta toisen valintapisteisiin laskettavista tuloksista tulee olla vähintään HIRV-1 ja vähintään yhden tuloksista tulee olla yhden päivän kokeesta.

Koiralla on oltava näyttelystä käyttövalion arvoon oikeuttava laatuarvostelu ”hyvä” (H) yli 15 kk:n iässä.

Mikäli ilmoittautumisaikaan mennessä ei ole tullut riittävästi koiria, jälki-ilmoittautumisesta on ilmoitettava kyseisen haukkukokeen www-sivuilla. Osallistuvat koirat julkaistaan haukkukokeen www-sivuilla viimeistään seitsemän (7) vuorokautta ennen kokeen alkua.

Jos SM-hirvikokeeseen valittavien koirien kiintiö ei täyty, sovelletaan edellä mainittua valintapisteytystä taaksepäin vuosi kerrallaan. Tasapisteissä viimeisen valintapaikan osalta koira kuluvan kauden paremmalla tuloksella tulee valituksi. Jos paras tulos on molemmilla koirilla sama, valitaan koirista nuorempi.

Laikojen SM-hirvenhaukkuottelussa noudatetaan kulloinkin voimassa olevaa Suomen Kennelliiton jääviyssääntöä.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

© Suomen Laikajärjestö ry 2024

;