Author Topic: Vinkkejä uusille pennunostajille  (Read 9367 times)

Offline Jani Laitinen "Jamppa"

 • Jäsen
 • *
 • Posts: 178
  • Ketturinteen Kennel
Vs: Vinkkejä uusille pennunostajille
« Reply #15 on: 24.03.15 - klo:05:41 »
Ennakkoluuloja on ihmisillä paljon ja sen huomaa kokeissa, että laikaa pidetään yleisesti mitään tekemättömänä koirana. Vaikka se ei sitä nykyään todellakaan ole, vaan arvokisat yms. kestää täyden vertailun muihin rotuihin. Meillä tarhassa laikojen lisäksi jämptejä. Joukossa valiota, mutta kiertoakin on tapahtunut niinpä voin suoraan sanoa, että enemmän olen joinain päivinä kokeessa jämptin esitystä hävennyt kuin laikan kanssa. Ei muuta kuin kaikki kenellä rahkeet riittää tulokseen hyvänä päivänä niin kokeeseen ottamaan tulos paperille. Pitkässä kokeessa varsinkin leppoisaa käydä kun itte hommaat mieleisen maaston ja mukavat tuomarit völjyyn. Eikä niitä päivänkokeitakaan tarvihe pelätä. Harrastushan tämä on ja jos ei onnistu niin mitäpä siitä. Huono päivä metässä on parempi ku hyvä kotona vai miten se meni.

Offline Laika9,3x62

 • Jäsen
 • *
 • Posts: 109
Vs: Vinkkejä uusille pennunostajille
« Reply #16 on: 12.04.15 - klo:19:05 »
Herätelläänpä ketjua henkiin. Muutama rivi viime syksyn hirvijahdista meidän porukassa. Koirille meidän porukka ampui 16 hirveä. Kaadot jakautui seuraavasti. 7 hirveä 5-vuotiaalle länsilaika urokselle, 6 hirveä edellisen 11-vuotiaalle emälle, 2 hirveä 5-vuotiaalle jämpti nartulle ja  yksi hirvi 9-vuotiaalle karhukoira urokselle. Nämä kaikki kaadot saatiin kunnon työskentelyihin, lyhin haukku n. 1 tunti ja pisin n.6 tuntia. Lyhin lsl-nartulle ja pisin lsl-urokselle. Tuon länkkäri mummon mukana kolmessa kaadossa oli sen 2-vuotias tyttö. 

Olen metsästänyt hirviä tässä samassa porukassa vuodesta -89 ja suurin osa meidän hirvistä on kaadettu koirille (n.80%) ja näistä varmaan yhtä monta prosenttia länsilaikoille. Meillä on kyllä ollut harmaita, jämptejä, karhukoiria, itälaikoja ja suomenpystykorvia, jopa joku sekulikin yksi hyväkin länkkärin ja karhukoiran risteytys. Meidän porukan koiria on myös käytetty kokeissakin ja niissä myös menestytty, 3 käyttövalio ja yksi muotovalio sekä yksi hirv-1 haukkunut ja kaikki länkkäreitä.

Ainakin minun kokemuksien mukaan länsilaika on todella varteen otettava hirvikoira. Tämä tarina on muuten tosi.
« Last Edit: 14.04.15 - klo:10:42 by Laika9,3x62 »

Offline Laika9,3x62

 • Jäsen
 • *
 • Posts: 109
Vs: Vinkkejä uusille pennunostajille
« Reply #17 on: 13.04.15 - klo:10:52 »
Laitetaanpa pieniä tarkennuksia länkkärimummon ja sen narttupennun ikään. "Mummo" täytti viime marraskuussa 11 ja tyttö tämän vuoden helmikuussa 2 vuotta.

 Kaatoihin johtaneet työskentelyt "pennun" ollessa mukana: ensimmäinen n.1 tunti löytöpaikalle.
 Toinen lähes kolme tuntia, löytöpaikalla haukkua n. 2 tuntia ja kaato kahden siirtymän jälkeen siirtyvään haukkuun.
 Kolmas n. 3,5 tuntia, siirtyi heti löydöstä uiden 50 metriä leveän joen toiselle puolelle naapuriseuran alueelle, jossa seisontahaukkua lähes kolme tuntia ja karkotus takaisin omalle puolelle jokea ja siellä kaato siirtyvään haukkuun.
« Last Edit: 14.04.15 - klo:10:42 by Laika9,3x62 »

Offline Teemu.S

 • Jäsen
 • *
 • Posts: 91
Vs: Vinkkejä uusille pennunostajille
« Reply #18 on: 06.01.16 - klo:00:13 »
.