Kirjoittaja Aihe: Juoksut  (Luettu 13534 kertaa)

telindfo

  • Vieras
Vs: Juoksut
« Vastaus #15 : 15.01.11 - klo:22:20 »
haa.. ripaskaks meni kkkn 10kk ja juoksut alko... samalla tossa tarkkailut laikaa niin ei mitään muuta muutosta näy kun "nännit" on kasvan ??

heikkir

  • Vieras
Vs: Juoksut
« Vastaus #16 : 30.03.11 - klo:22:32 »
Kyllä narttu yleensä on levoton ja pikkusen pihalla ainakin metsätouhuissa!Kuseksiminen alkaa normaalien kävelylennkkien yhteydessä lisääntymään ja on jatkuvaa,jopa tosin häirtsevää!Ja jos narttu ei yleensä pissi etukäpäliensä varassa ja sohottaa mahdollisemman korkealle merkit on kiima aika likellä!Saattaa olla urokselle myös vähän ärtyisä alkuvaiheessa jos tuppaa liian likelle!Myös syömis häiröt ja etti syö ollenkaan jos aikaisemmin ruoka kelvannut!Ovat kuitenkin joka koiralla omat temput ennen kuin niistä pääsee perille,jos sittenkään!Joka narttu on oma yksilönsä saattaa olla ettei ole mitään oireita normaaliin käytökseen,mutta se on jo harvinaista!

Joo kyllä tosi on, että tapauksia on monenlaisia. Tällä minun islnartulla juoksu on kerran vuoteen ja aivan säntilleen alkaa joulukuun alussa. Juoksun alku ilmenee ainoastaan tiputuksena, käytökseen se ei vaikuta juuri yhtään mitään, metillä on aina kuljettu aivan normalisti eikä mitään ongelmia.

Ja semmoinen on sillä ollut kanssa tapana, että merkkailee aina ympäri vuoden kaikki kohteet aivan juuri niinkuin uroksetkin, kyykistyy ja nostaa toista takajalkaansa.

Luonteeltansa on yleensä melko leikkisä mutta myös aika hallitsemaan pyrkivä ja mielellään komentelee toisia koiria varsinkin omalla reviirillään.

HJ Ukkola

  • Vieras
Vs: Juoksut
« Vastaus #17 : 01.04.11 - klo:17:41 »
Jos koira on 4 v eikä juoksuja vielä ole tullut, on kyllä epänormaalia tai ainakin harvinaista. Meillä on ollut kaksi, hetken kolmekin, narttua ollut samanaikaisesti ja kaikilla on juoksut tulleet. Juoksut tulevat lauman koirilla samanaikaisesti, eroa meillä korkeintaan kaksi-kolme päivää ollut. Se on uskoakseni tarkoituksenmukaista niin susilla kuin koirillakin.

Mulla koiralla tuli reilun vuoden ikäisenä eka juoksu. Seuraava tuli 3.5v. ikäisenä.

Eläinlääkäriltä kuultua:

Ei kuulemma kannata hätäillä jos ei juoksuja kuulu. Yleensä eka juoksu tulee tavallaan aina "ajallaan". Vuoto saattaa vaan olla niin vähäistä ettei sitä siitä edes huomaa. Mutta sitten saattaa mennä vuosia ennenku tulee seuraava ja sitten ne alkaakin yleensä menemään säännöllisiksi. Tätä asiaa itse selvittäessä kertoi eläinlääkäri tapauksesta jossa eka juoksu oli tullu reilun vuoden ikäisenä ja seuraava 6 vuotiaana. Jokaisella koiralla on yksilö tässä asiassa ja omanlaisensa hormooni taso/kierto. Binjasta tuli yhden juoksun koira mutta väli näyttäis olevan n. 10kk. Tämä aika väli varmistuu jos seuraava juoksu tulee marras-joulukuussa 2011.

Binjalla vuoto niin vähäistä juoksussa ettei sotke paikkoja...pitää vielä hygieeniastaan niin hyvin huolta :) Vuodon näkee lähinnä vaan lisääntyneestä peräpään pesusta.

telindfo

  • Vieras
Vs: Juoksut
« Vastaus #18 : 28.07.11 - klo:08:22 »
Juu meinasin tippua tuolilta t√§ss√§ er√§√§n√§ p√§iv√§n√§.. karjalainen on juossut toistamiseen , juoksut (tiputtelu) alko kutakuinkin 15-16.7 p√§iv√§ ja siint asti sitten ovat viett√§neet aikaa ellan kanssa tarhassa piiitk√§t p√§iv√§t.. toss√§ sitten er√§√§n√§ p√§iv√§n√§ ihmettelin kun toi pienin karvaturri ( urkki, pekka ) vahtas ja jallitti tota laikaa innoissaan, no ei muuta kun paperi testi --> ja tulos 0, ei mit√§√§n.. luulin jo ett jokos nytt ne alkais.. no tuosta p√§iv√§st√§ ehti kuluman viel√§ muutama p√§iv√§ eti√§p√§in 23-24.7 ja sama toistu kun toin koirat sis√§lle tarhasta.. ja taas uus paperitesti.. ja VOLA meid√§n ellulla on juoksut .. todenn√§k√∂isesti ne ensimm√§iset 4v3kk ik√§isen√§ ..?? what... n√§k√∂j√§√§n tuo onkin tarttuva tauti..  ;D

telindfo

  • Vieras
Vs: Juoksut
« Vastaus #19 : 30.07.11 - klo:21:48 »
Lainaus
Juoksu voi olla joillakin nartuilla täysin huomaamaton eli ei tarkoita että narttu ei olisi ollut juoksussa, vaikka juuri mitään ulkoisia merkkejä ei olisi ollut.
Joo aivan mahdollista, mutt ei t√§ss√§-tapauksessa, kyll meill toi urkki pit√§√§ huolen ett juoksut merkataan  :)

Juurakko

  • Vieras
Vs: Juoksut
« Vastaus #20 : 22.11.11 - klo:20:59 »
Tasan 12 kk ikäisenä tuli eka juoksu ja 2,5 viikkoa mennyt. Nyt alkaa naapurihäkin urkin kiinnostus vähän rauhoittumaan, mutta edelleen tiputtaa verta.

Tämä on eka narttuni niin koska arvaa taas päästää metsään?

esukka

  • Vieras
Vs: Juoksut
« Vastaus #21 : 23.11.11 - klo:11:03 »
Minulla on ollut helppo testailla uroslaikulla milloin kiima on ohi.Kiimat on kestäneet n.3 viikkoa,2viikoa veristä tiputtelua.Silloin ei narttu voi sietää urosta,mutta viimeinen viikko kun on kirkasta vuotoa niin silloin on otillaan.Sen jälkeen jos uros yrittelee niin kyllä saa tuntea nahoissaan.Muuan kaiken kokenut pystykorva mies,tuumasi että narttu on otillaan kun sormi menee koiran tavaraan!En ole kokeillut ,kuulostaa vähän pervolta ;)Minulla narttu on 3,5 vuotta ja eka kiima tuli 7 kuukaudeniässä,sitten 8 kuukauden väli,sitten 6 kuukautta ja nyt kun oli aikomus käyttää tälle syksylle narttua ruottin puolella astutuksella,niin kiimaa ei ole tullutkaan vaikka edellisestä on kulunut jo 10 kuukautta!Välillä pitkin syksyä on koirat kisailleet se oloisesti että kohta kiima alkaa,mutta eipä ole tullut.Että semmoinen kierto ja käytös täällä,eipä auta kuin odotella!

pirttihirmu

  • Vieras
Vs: Juoksut
« Vastaus #22 : 22.03.12 - klo:09:40 »
Näyttää olevan yleinen tää juoksu hommat... Voiko ihminen olla niinsanotusti liian dominoiva/vahva laumanjohtaja niin että koira jättää juoksut väliin..??
Omalla neidillä vain ollut 1 kunnon juoksu 1,5 vuoden sisällä (neiti 4v) ja aikasemmista juoksuista ei ole tietoa kun koira tuli minulle 1v 3 kk sitten. Ihmeellistä..
Kaikilla aijemmilla koirilla tuli juoksut aina samoihin aikoihin ja tiesi tarkalleen millon niiden pitäisi alkaa..
Mitä ne ihmiset tekevät jotka aikovat pennuttaa? Pitääko varata uros hetivalmiuteen koko vuodeksi?
:)

pirttihirmu

  • Vieras
Vs: Juoksut
« Vastaus #23 : 28.04.12 - klo:15:56 »
Nonni nytt si nartul juoksut ja aika villillä tuulella.. Mitäs kannattaa tehä reenien suhteen?? Treenata jälestysystä ynm normaalisti, enemmän vai jättää jotai pois?? Pakko kysässä kö eka aivan oma mettästyskoira ja iskäl oliki vaa uroksia... Onhan koiria ollu ja tullu reenattua mutt ei oo ollu juoksevia narttuja kö yks pieni lattiamoppi joka eroaa valtavasti laikasta.. Neuvoja..