Kirjoittaja Aihe: Juoksut  (Luettu 13533 kertaa)

tees

 • Vieras
Juoksut
« : 05.01.11 - klo:12:46 »
Koiralla alkoi juoksut Tapanina, niin onko koiraa turvallista käyttää metsällä 3viikkoa siitä eteenpäin, vai pitäisikö odotella varalta pitempään?
Onko teidän nartuilla yleensä yhdet, vai kahdet juoksut vuodessa? On tuo kyllä aika sekopää tällä hetkellä..

Poissa Tarja

 • J√§sen
 • *
 • Viestejš: 31
  • Ohota
Vs: Juoksut
« Vastaus #1 : 05.01.11 - klo:13:06 »
Meillä on molemmilla juoksujen väli 8-9 kk. Reilut kolme viikkoa, joskus neljäkin, olen pitänyt valvovan silmän alla ja kiinni ennen kuin irti olen päästänyt.

pahkatartsan

 • Vieras
Vs: Juoksut
« Vastaus #2 : 05.01.11 - klo:13:12 »
Minulla oli JPn,niin kiiman alettua pietin n.3vk "karenssissa" sen mitä kiima tällä nartulla kesti.Ei käyny vahinkoja kertaa 8 vuojen aikana.
Nykysin tuo LsLn ja eikä vielä(kään)oletullu kiimaan(1.v) ???
Mitenkä muilla laikoilla nuo juoksut,eli pitäiskö alkaa huolestuuhan jo???

tees

 • Vieras
Vs: Juoksut
« Vastaus #3 : 05.01.11 - klo:13:26 »
Tuolla tuli nyt ensimmäiset ja ikää on 1v ja2kk

Pekka P

 • Vieras
Vs: Juoksut
« Vastaus #4 : 05.01.11 - klo:19:29 »
Parasta-aikaa eka juoksu 1v 8kk

eraus

 • Vieras
Vs: Juoksut
« Vastaus #5 : 05.01.11 - klo:21:14 »
Voiko juoksun alkamista ennakoida käyttäytymisestä vai huomaako sen vasta sitten ku alkaa tiputtamaan?

LsLn 11kk ei tietoakaan juoksusta..

esukka

 • Vieras
Vs: Juoksut
« Vastaus #6 : 05.01.11 - klo:21:59 »
Kyllä narttu yleensä on levoton ja pikkusen pihalla ainakin metsätouhuissa!Kuseksiminen alkaa normaalien kävelylennkkien yhteydessä lisääntymään ja on jatkuvaa,jopa tosin häirtsevää!Ja jos narttu ei yleensä pissi etukäpäliensä varassa ja sohottaa mahdollisemman korkealle merkit on kiima aika likellä!Saattaa olla urokselle myös vähän ärtyisä alkuvaiheessa jos tuppaa liian likelle!Myös syömis häiröt ja etti syö ollenkaan jos aikaisemmin ruoka kelvannut!Ovat kuitenkin joka koiralla omat temput ennen kuin niistä pääsee perille,jos sittenkään!Joka narttu on oma yksilönsä saattaa olla ettei ole mitään oireita normaaliin käytökseen,mutta se on jo harvinaista!
« Viimeksi muokattu: 05.01.11 - klo:22:31 kirjoittanut velimat »

Repe

 • Vieras
Vs: Juoksut
« Vastaus #7 : 06.01.11 - klo:15:38 »
Minun länkkäri nartulla ensimmäinen kiima tuli 2v. ikäisenä ja kesti sen normaalin 3 viikkoa. Pidin kuitenkin varmuudeksi 4 viikkoa taukoa ennen kuin päästin seuraavan kerran irti ettei tule vahinkoa.

miksa

 • Vieras
Vs: Juoksut
« Vastaus #8 : 06.01.11 - klo:16:31 »
meillä tuontinarttu nyt ikää 2v4kk ja ekat juoksut parhaillaan

Laisa

 • Vieras
Vs: Juoksut
« Vastaus #9 : 06.01.11 - klo:20:10 »
7kk ja ekat juoksut parhaillan....

telindfo

 • Vieras
Vs: Juoksut
« Vastaus #10 : 07.01.11 - klo:17:35 »
meillä tuonti länkkäri ER25551/08, koht 4v likka eikä juoksun juoksua likalla ole ollu.... sitä ensimmäistä tässä odotetaan..
meillä myös kkk narttu koht 10kk eikä juoksuja tälläkään ,vaikk kaikki muut sisarukset ovat juosseet jo joulukuun alussa... kovasti olaan pohdittu joskos tuo TibetinMastiffi narttu laumassa on niin "vahva" ett nuoremmat ei "uskalla" juosta ??? onkos kellään saman moisia kokemuksia ?

esukka

 • Vieras
Vs: Juoksut
« Vastaus #11 : 07.01.11 - klo:19:43 »
Susi lauma hoitelee käsittääkseni juoksut omalla arvojärestyksellä! On ne juoksut heikoimmillakin nartuilla mutta ne eivät saa lisäänytyä siinä laumassa!Sama tuo pättee koiriinkin.Saataahan tuo olla että koiralla on joku fyysinen vika?Tai on minulla käynyt kyllä mielessä nuo puutteeliset rekkarit tuontikoirilla,kun ei tuo "yksipentue"joka koiran kohdalla oikein minua tyydytä!Miten me voidaan olla täysin varmoja mitä siellä tuontipuolella on tehty jalostuksen puitteissa!Josko luonto on hoitanut sen ettei sen tarvi enää lisääntyäkkään.Vaikka noilla tuonti koirilla onkin tullut hyviä tuloksia kokeissa ei kannata vielä henkseliä paukuttaa,ennenkuin muutama vuosi on mennyt!Karhukoiran juoksuun sen verran että länkkäreilläkin juoksut sisaruksilla vaihtelee aika paljon!

Poissa Tarja

 • J√§sen
 • *
 • Viestejš: 31
  • Ohota
Vs: Juoksut
« Vastaus #12 : 07.01.11 - klo:20:38 »
Jos koira on 4 v eikä juoksuja vielä ole tullut, on kyllä epänormaalia tai ainakin harvinaista. Meillä on ollut kaksi, hetken kolmekin, narttua ollut samanaikaisesti ja kaikilla on juoksut tulleet. Juoksut tulevat lauman koirilla samanaikaisesti, eroa meillä korkeintaan kaksi-kolme päivää ollut. Se on uskoakseni tarkoituksenmukaista niin susilla kuin koirillakin.

telindfo

 • Vieras
Vs: Juoksut
« Vastaus #13 : 08.01.11 - klo:14:36 »
Lainaus
Saataahan tuo olla että koiralla on joku fyysinen vika?
Hmm... voipi olla ett pitää käydä oikeen tutkittamassa tää "juoksuttomuus", tiedän ett koirilla on ns. valkoisia juoksuja joita on todella vaikea todentaa, mutta kun meillä on myös tuo pikku urkki tässä laumassa, niin kyllähän se olisi tuon "valkoisen" juoksun todentannu... mastiffin juoksun se merkkaa kyllä.
Olen t√§t√§ el√§inl√§√§k√§rilt√§ kysellyt moneen otteeseen, mutt lopputulos on ollu ett " se on varmaan niin alkukantainen ja tuo mastiffi on niin vahva luonteinen ett laika vaan ei juokse... ollaan mietitty jos vaikka mastiffi leikattais ... juoksisikos se sitten ? ken sen tiet√§√§  :-\
Mitä kkk:n tulee.. on myös kumma ett 3 muuta narttu pentua on juossu ennen 9kk ikää kun taas meillä mennään kohta 10kk eikä merkkiäkään...voiko olla satumaa... saattaahan olla ett ei juokse ekana syksynä ollenkaan vaan vasta seuraavana...mutt jos tuo narttu tuosta juoksut aloittaa enne 1v niin kyllä minä poika tanssin ripaskaa :)
Lainaus
Juoksut tulevat lauman koirilla samanaikaisesti, eroa meillä korkeintaan kaksi-kolme päivää ollut. Se on uskoakseni tarkoituksenmukaista niin susilla kuin koirillakin.
Jos t√§√§ pit√§is "AINA" paikkansa niin meill√§ ois ollu 3 narttua marraskuussa juoksussa 5v mastiffi, 3 1/2 v laika ja 8kk kkkn ja toi pikku urkki p√§√§st√§√§ns√§ sekaisin, mutt eip√§ ollu kuin 1 narttu juoksussa ja siin√§ kaikki   ::)

Poissa Henna Koljonen

 • J√§sen
 • *
 • Viestejš: 457
 • N√§yttelyvastaava
Vs: Juoksut
« Vastaus #14 : 09.01.11 - klo:10:17 »
Ensimmäiset juoksut tulee millon tulee, mutta sen jälkeen koirat saattavat ruveta juoksemaan samoihin aikoihin. Mut tosissaan tuohon ekoihin juoksuihin sillä ei oo vaikutusta.

En oo koskaan kuullut juttua, että koira jättäis juoksematta, koska laumassa on toinen "vahvempi" narttu. Vähän epäilyttää kyllä... Sehän tarkoittaisi sitten sitä, että liian lähekkäin asuvista nartuista vain yksi aina lisääntyisi. Tuskin suuret kennelit (pentutehtaat) toimisivatkaan jos asia olisi niin.
~Lslu FI JVA Dimir~
~Lslu Ayan~