Kirjoittaja Aihe: Jaaskamon ronjan pennut?  (Luettu 16929 kertaa)

rasaukko

  • Vieras
Vs: Jaaskamon ronjan pennut?
« Vastaus #30 : 06.02.07 - klo:11:46 »
En voi olla kommentoimatta viel√§ t√§h√§n aiheeseen vaikka p√§√§tinkin ett√§ minun osaltani j√§√§... Rasaukolle senverran ett√§ itsell√§ni ei t√§m√§n Jaaskamon kennelin koiraa ole ollut eik√§ kyll√§ T√§m√§nk√§√§n mit√§ jotkut pentutehtaaksi kutsuvat. Suku sin√§ns√§ mielenkiintoinen ett√§ em√§n ja is√§n em√§ on sama ja Ja viel√§ Juri on is√§n is√§n√§ ja em√§n is√§n is√§n√§. Ei ehk√§ ihan tuommoista linjasiitostakaan kannata harrastaa...Sukusiitosprosent ti koiralla huikeat 20,34. 4:sukupolven mukaan laskettuna...Koira piti lopettaa kun Epilepsial√§√§kitysk√§√§n ei en√§√§ 2 vuoden sy√∂misen j√§lkeen tehonnut. Sen j√§lkeen alkoi kuulua muitakin juttuja ett√§ on sit√§ epilepsiaa muillakin ollut. En aio puuttua asiaan enemp√§√§ pyynn√∂ist√§ huolimatta... Muunlaistakin palautetta on tullut kuin ett√§ ota selv√§√§ ja ilmoita j√§rjest√∂lle... Valitettavasti emme koiraa ostaessamme tajunneet tutkia taustoja tarpeeksi. Nyt jos koiraa ostan niin en taatusti osta sellaista jolla sukusiitosprosentti on yli 2. Ja mieluiten 0. En voi olla yhdist√§m√§tt√§ t√§t√§ isoa prosenttia ja epilepsiaa toisiinsa. Koira oli mahtava hirvikoira ja sosiaalinen luonne. Kokeisiin ois taatusti viety jos olis terveen√§ ollut. 

FIN37716/01 , JAASKAMON RETUN JA JAASKAMON RAIKAN PENTUE on siis kyseessä.

anselmi

  • Vieras
Vs: Jaaskamon ronjan pennut?
« Vastaus #31 : 06.02.07 - klo:11:57 »
Niin on.

anselmi

  • Vieras
Vs: Jaaskamon ronjan pennut?
« Vastaus #32 : 06.02.07 - klo:12:01 »
Mutta ei tuo koira minkä rekkarin olit laittanut..Vaikka silleppä muuten sama mutta että kumminkin.

J-PLaukkanen

  • Vieras
Vs: Jaaskamon ronjan pennut?
« Vastaus #33 : 07.02.07 - klo:15:52 »
menee nyt otsikon vierestä, mutta K&MVA Sepen ja Sushin Iran jälkeläinen oli jokin aika sitten lopetettu epilepsian takia Ruotsissa. Eli näkyy se tauti puhkeavan vaikkei olis korkeat SS asteet, Sepe ja Ira yhdistelmässä se oli vain 2 %

Ruotsissa ja Norjassa on länsilaikojen sukusiitos % keskiarvo tällä hetkellä vain
0,7 %, kun taas itälaikoilla se on 3,5%.

Näinhän se taitaa mennä jos ajatellaan linjasiitosta, niin se saa puhkeamaan nuo taudit esiin, jotka saattaa olla piilevinä vaikka kuinka kauan.

Näissä tapauksissa pitäisi sitten olla karski kasvattaja/omistaja ja sairaat armotta monttuun tai ainakin pois jalostuksesta, mutta tieto pitäis mennä myös sinne jalostusneuvojalle.

Melko moni laittaa monttuun hiljaisuudessa, tai juuri käy niin että kasvattaja antaa uuden pennun tilalle jos ollaan hyshys asiasta.

Mutta, järkevyyttä linjaukseenkin, kyllähän nuo veli-sisko ja isä-tytär paritukset on melkoista kokeilua..

Mutta taas jos katsoo mitä sillä on saatu aikaan, itälaika on varmaankin saavuttanut tuon tasonsa juuri tuolla RONSKILLA linjasiitoksella... pitäis vaan muistaa se linjauksen purku, kun käytetään linjasiitettyjä edelleen jalostukseen niin purkukoiran pitäis olla 100 % vierastaverta, ei edes 99 % vaan 100 %.

Semmosta.

Tarkotus olis saada tämän vuoden lopussa tai ensi vuonna Valko-Venäläistä linjaa oleva länsilaikan urospentu Norjasta.

Tuon Kaiserin jälkeäinen

http://krogstad.roros.net/hunder.html
« Viimeksi muokattu: 07.02.07 - klo:16:02 kirjoittanut J-PLaukkanen »

Kartza77

  • Vieras
Vs: Jaaskamon ronjan pennut?
« Vastaus #34 : 22.09.10 - klo:21:27 »
Kirjotanpa minäki..

Mulla on itellä 2 vuotias sushin laika. Noo.. koira toimii hyvin hirvelle ja ketulle, ajelee jänistä. linnuista ei kiinnostunu ole ikinä.

Jotenki minusta tuntuu että kaikki tähtää näyttelyihin,koska kovin monella on vaateena että koiraa pitää käyttää näyttelyissä. Ei kaikille merkkaa paskanvertaa minkä se koira on näkönen. enemmän luonne ja se että toimii mettässä ja kotona.

Ja sitten sekin.. että kun alotin hirven pyynnin 20 vuotta sitten.. ei ollu ku laikoja ja karhukoiria.. sitten tuli harmaat ja jämpti. Nyt ku meet laikan kans metsään katsovat hulluksi.. Niin naurovat mullekki.. eiväppä naura ennää,vaikkei ole edes kaatoa koirale.
Pitäis mennä laika porukan itseensä ja alakaa poimimaan toimivia koiria ja niille koittaa saaha sitte joskus näyttelylinjaa.
Mitä tulee pentutehtaisiin.. eikö järjestön pitäis niihin puuttua eikä ihimisten täälä länkyttää epilepsiasta ja ripulista ja siitä ku ne haukkuu. Joka ainuasa suvusa on joku koira kuollu johonki, jos ei muuhun niin ketun myrkkyyn.

Täältä tähän. ei laikasta saa hirvikoiraa,näin sanottiin...,silti en aio rotua vaihtaa.. toimivan uroksen omistaja voi ilmoittauta. Jos innostun teettään pennut omalla. ensin sille pitää saaha muutamia kaatoja ja koe käynti. katothan sitte mille aletaan.

EDIT: katsoin oman koiran sukusiitoksen. 4 polven takaa 1,46%.
« Viimeksi muokattu: 23.09.10 - klo:10:56 kirjoittanut Kartza77 »

Kartza77

  • Vieras
Vs: Jaaskamon ronjan pennut?
« Vastaus #35 : 23.09.10 - klo:10:56 »
Lainaten:


 Huvittavaa lukea noita innokkaitten pennun hankkijoiden juttuja. Kun meid√§n fifi
 p√∂l√§ytt√§√§ sit√§ ja fufu t√§t√§ ai ett√§ kun ovat riistaverta t√§ynn√§.Taidatte saada siit√§ ylihinnasta v√§h√§n alennusta kun kirjoitatte ylistystarinoita tehtailijasta.Miss√§ on ne tyytyv√§iset koiranomistajat joitten koirat on yli 5 vuotiaita???

rasaukko

Puhut asiaa. luulisi tuosta pentumäärästä sikiävän edes yhden koiran jonka omistaja veisi sen kokeisiin... mutta kun ei.

Jännää sekin, että tätä tehdasta kehuu moni erilainen nimimerkki, joilla on jokaisella nimimerkillä vain muutama viesti täällä laikasivuilla.

tässäkin ketjussa ensin yksi nimimerkki haukuu jaaskamolaiset epileptisiksi ja heti perään kehuu tehdasta.

sitten ylläri ylläri pari muuta "vierailevaa" nimimerkkiä kehuu tehdasta kuin säestäen Hymyilee

"epilepsiaa on n√§iss√§ enemm√§n kuin on kerrottu"  no miksi ei muka oo kerrottu?

jaaskamolaiset taitaa olla ainoita jotka on pelannu todistetusti karhullekkin, niin
kyllähän siitä kateus nousee... Eskola kun ei paljoa näyttelyistä perusta,vaan kasvattaa koiria jotka todella toimii mettässä.

luulenkin että nämä tehdasta kehuvat nimimerkit ja niiden jäljet johtaa todellakin tänne sylttytehtaalle Hymyilee

Tuossa ku kattelee niin katkeruus paistaa niin ett√§ silimi√§ koskee.  :D

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNo=FIN47887%2F08&Sukupolvet=5

tuossapa linkki utelialille niin saatta kauhistella kuin ne on sukulaisia..

AnLa

  • Vieras
Vs: Jaaskamon ronjan pennut?
« Vastaus #36 : 23.09.10 - klo:13:05 »
Omena on pudonnut kaus puusta, ainakin Alesta voi olla periyttäjänä montaa mieltä.
Ei näytä kovin kaksiselta tuo Alen jälkeläisten tuloslista.
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN18400%2F02

Kartza77

  • Vieras
Vs: Jaaskamon ronjan pennut?
« Vastaus #37 : 23.09.10 - klo:14:14 »
Joo'o.. se tuli mieleen että yllättävän vähän on yleensäki tosiaan koe tuloksia länkäreillä. itselläkin oli hankala valita kenneliä mistä ottaa koira. päädyin sitten tuohon tällä kertaa. katsotaan mikä tuosta syntyy ku on vanhempi ja selvää että mikä alakaa tosissaan kiinnostaa.

Sellaista kaiken riistan koiraa taia oikiasti olla ku muuan tapaus suomessa?